Auteurs

Gerjanne Dirksen is al vanaf 2003 geïntrigeerd door de werking van het brein. En vooral: wat kan je met die kennis om leer- en verandertrajecten beter te maken? Zij heeft reeds vele publicaties op haar naam staan, waaronder samen met Hulda Möller het boek Breinlink voor ouders - je kind helpen leren- en vele artikelen voor onderwijs en de opleidingensector.

In 2007 heeft zij het BCL Instituut opgericht. Het BCL Instituut verzorgt opleidingen, workshops en lezingen over breinleren en breinleiderschap.Het BCL Instituut wordt sinds 2014 door anderen geleid, Gerjanne is nog verbonden als adviseur.

Monique de Boer, Hulda Möller en Jacquelien Willemse, co-auteurs, zijn geassocieerden van het BCL Instituut en hebben veel ervaring met het professionaliseren van docenten en opleiders in de twee BCL benaderingen.

BCL instituut
Prof. Jaap Murre in zijn voorwoord

'Door duidelijke accenten, veel tips, aansprekende voorbeelden en goed gekozen metaforen is dit een boek geworden dat de kloof tussen de cognitieve neuro-wetenschappen en de beroepspraktijk overbrugt en dat niet alleen leuk is om te lezen maar ook direct in de praktijk inzetbaar.'

Op 6 november 2014 werd het boek Breindidactiek gelanceerd  tijdens het OinO congres 'leren leren in de 21-ste eeuw'.


Het boek Breindidactiek wordt bij vele Didactische -Pedagogische opleidingen gebruikt, onder andere bij de HAN, Hogeschool Windesheim, de Politieacademie en de opleiding leerkracht secundair onderwijs te Leuven.